---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Индикации (лампи) на арматурното табло
Collapse
X
-
Здравейте колеги. От скоро карам 146 TD от 98-ма. От още по-скоро ми пресветва лампата, която се намира над уреда за темепература на охладителната течност. Предполагам е индикация за висока температура, но при мен свети понякога преди студен старт. След като запаля колата лампата изгасва и премигва още при студен двигател и най-често при по-големи вибрации. От неравен път например. Общо взето свети когато си иска. Има течност в разширителния съд, а и не видях да има датчик на нивото там. Не знам дали термостата ми е наред, защото извънградско не вдига повече от 80 градуса. Предполагам някъв датчик (не погледнах дали термостата има). Някакви идеи?Last edited by Vagalinski; d.m.y г., 11:17.
Comment
-
да питам и аз за номер 7, горивна система... Днеска имах час за фризьор и малко закъснявах. Признавам си, че доста настъпвах алфата (156 1.6 само на бензин) и малко преди да стигна видях че мига без никаква последователност в интервалите на мигане... малко продължително, после бързо премигване и т.н.. След като бях готов с фризьора, си запали напълно нормално и до вкъщи не е светвала. Има ли от какво да се тревожа или да покарам 1-2 дни спокойно без да настъпвам и да видим. Надявам се е станало от много газ дето давах
P.S. открих темата чрез търсачката и чак като написах поста видях, че е в раздела 145/6, но лампата си е същата, да ме извиняват колегитеLast edited by Kemran_rs; d.m.y г., 19:54.Alfa Romeo 156 1.6TS '97 - TOTAL QUARTZ 7000 10w40
Comment
-
Да споделя и аз ... 1-во да кажа на колегата " ivan dimitrov " - аз от 1год. карам с откачена л. сонда и не ми е святкала въпросната лампа номер 7, но уви днес и на мен ми се случи. Не съм "настъпвал" колата а си светна пущината... Та и аз се чудя от какво може да е
. Съмнява ме да е л.с. така че ако някой знае със сигурност от какво може да е ще сме му благодарни ....
П.С. Става въпрос за 145 1.6 ТС на газ-бензин !!
Comment
Comment